Kaatje komt naar jullie toe! In de regio Eindhoven/Helmond. Hieronder vind je haar aanbod voor kinderdagverblijven & scholen. Ze komt ook graag naar groepswoningen voor volwassenen met autisme of met een licht verstandelijke beperking. Je kunt haar voor iemand alleen of voor de groep inhuren.
De voedingsgewoonten van kinderen op jonge leeftijd zijn bepalend voor goede eetgewoonten op latere leeftijd. Durven proeven en gevarieerd eten is een belangrijke voorwaarde om later een ‘superproever’ te worden. Het kinderdagverblijf is een belangrijke plek waar kinderen eten en waar kinderen samen eten en waar heel veel wordt gespeeld en ontdekt.
‘Toveren met groenten en fruit’ voor kinderen van 2 tot en met 6 jaar
Klik voor details
Kaatje komt op de groep de kinderen bezoeken. Het is fijn als de leid(st)ers gezellig meedoen met de workshop. Dat is ook het leukst voor de kinderen. Er mogen ook groepen worden samengevoegd.
Voor de peuters van de dagopvang is er de workshop ‘Toveren met groenten en fruit’. Kaatje komt als ‘Tover Keet’ naar jullie kinderdagverblijf toe. Verkleed als tovenaar en met een rollende koffer vol groenten en fruit. We maken toverdrankjes met citroen, sinaasappel en water. We ontdekken de zintuigelijke kanten van groenten en fruit. Hoe ruikt het? Hoe voelt het? Hoe smaakt het?
Prijs: €120 voor 1 workshop. De prijs is inclusief de voorbereiding, eventuele materialen en voedsel. Als kinderdagverblijf zorg je voor een goede plek (gewoon op de groep), voor de basismaterialen (bekers, kommetjes, snijplankjes, bestek, keukenpapier) en voor de normale bezetting op de groep. Reiskosten worden apart in rekening gebracht.
‘De zusjes zoet, zuur en zout’ voor kinderen van 6 tot en met 9 jaar
Klik voor details
Voor de jongere BSO-kinderen of voor kinderen van groep 3 tot en met 5 van de basisschool is er de workshop ‘De zusjes zoet, zuur en zout’. ‘Smaakprofessor Keet’ komt naar jullie groep. Jongere kinderen weten het verschil tussen zoet en zuur nog niet helemaal. We maken 3 spreads: 1 zoete, 1 zoute en 1 zure. We gaan drie crackers beleggen met de spreads en er samen van smullen. Voor een gezonde voeding is variatie en durven proeven belangrijk. Kinderen zijn of kunnen super proevers worden!
Duur: 60 minuten.
Prijs: €150 voor 1 workshop. De prijs is inclusief de voorbereiding, de uitvoering, eventuele materialen en voedsel. Als kinderdagverblijf zorg je voor een goede plek (gewoon op de groep), voor de basismaterialen (bekers, kommetjes, snijplankjes, bestek, keukenpapier) en voor de normale bezetting op de groep. Bij de basisschool is de workshop gewoon in de klas. Reiskosten worden apart in rekening gebracht.
‘1001 smaken: hoe kan dat?’ voor kinderen van 9 tot en met 12 jaar
Klik voor details
Eten heeft smaak (en geur) maar het heeft ook een textuur (mondgevoel). Of zelfs meerdere texturen. Kinderen leren over de smaken en texturen van hun eten. Zo gaan ze meer ontdekken over het voedsel dat ze al eten en ze gaan nieuwe smaken ontdekken. Blijkbaar zijn er ontzettend veel smaken mogelijk!.
Kinderen hebben vaak een voorkeur voor krokant voedsel en soms voor zacht eten. Eten met meerdere texturen eten ze liever niet. Denk aan een verse tomaat. Daarom lusten kinderen wel tomatensaus maar geen verse tomaat! Smaakprofessor Keet vertelt over de basissmaken en over het mondgevoel van eten. Ieder eten smaakt en voelt anders. Hoe kan dat? De kinderen vullen een paspoort in. Hierop noteren ze de smaak en het mondgevoel van eten.
Duur: 90 – 100 minuten. Prijs €180 voor 1 workshop. De prijs is inclusief de voorbereiding, de uitvoering, eventuele materialen en voedsel. Reiskosten worden apart in rekening gebracht.
Als kinderdagverblijf zorg je voor een goede plek (gewoon op de groep), voor de basismaterialen (bekers, plankjes, bestek, keukenpapier) en voor de normale bezetting op de groep. Kinderen kunnen thuis of op de groep verder met het Paspoort van 1001 smaken. Een vervolgworkshop van 60 minuten kost €60. We vieren dan een feestje met de nieuwe smaken die de kinderen ontdekt hebben.