Onder de naam Light Blue Kitchen plaats ik foto’s van gezonde en smaakvolle gerechten op Instagram. Vaak koolhydraatarm. Onder de vlag van de Light Blue Kitchen verzorg ik lokaal catering, proeverijen en op een zonnige dag ook weleens een tuinkamerrestaurant in mijn tuin bij de boerderij aan de Genoenhuizerweg 5 in Geldrop.
Waarom deze naam?
Ik ben geïnspireerd door de kookwijze van de bekende kookboekenschrijfster Donna Hay. Het gaat om gerechten met veel smaak. De gerechten zijn light in de betekenis van veel smaak maar geen smaakloze vulling. En ze worden bereid met veel groenten. Licht blauw is de kleur van Donna Hay. Blauw is mijn lievelingskleur, zeker deze lichtblauwe tint die doet denken aan IJsland of aan Griekenland en aan de zee. Ik kook graag in haar stijl. En ik bewonder de Zeeuwse kok Sergio Herman.
Schoonheid
Koken gaat om kleur, textuur, smaak en om nog zoveel meer. Het gaat ook om sfeer, schoonheid en om verwennen. En soms gaat het om kiezen tussen het vertrouwde en het nieuwe. En beide mag het er zijn.

Proeven
Ik maak ook gerechten met ingrediënten die je nog niet kent. Mijn lievelingscitaat over avontuurlijk eten is: “Je leeft 75 dagen langer als je het geluk hebt iets te eten wat je nog nooit eerder hebt gegeten.” Dus kom eens een gerecht proberen! Of nog eens, je verlengt je leven ermee.
Eten afhalen
Nu en dan kook ik voor de mensen uit mijn buurtje Zesgehuchten in Geldrop. Wil je graag weten of en wat ik voor je kook of bak? Meld je aan via whatsapp: 06-14623233. Dan kom je op mijn whatsapp-verzendlijst. Wanneer ik wat in de aanbieding heb, dan stuur ik je een berichtje. Mijn meest recente aanbod is de allerlekkerste appeltaart met amandelspijs en citroenrasp naar het recept van Cees Holtkamp, een bekende Nederlandse patissier. Dat was de taart van de maand juli. En ik maak een courgettegratin hoog op smaak, naar recept van Sergio Herman. En wie weet wat er nog gaat volgen?