Mijn tweede boek is een eetboek. Mensen met autisme hebben vaker eetproblemen dan mensen zonder autisme. Bij eetproblemen denk ik aan te weinig eten, te veel eten of autisme specifiek eten. De geur, de kleur, de textuur en de smaak van eten kunnen moeilijk te verdragen zijn, Daardoor eten kinderen en volwassenen met autisme bijvoorbeeld vooral beige eten of vooral voedsel van een bepaald merk. Of ze eten geen enkele groente. Dit zijn allemaal voorbeelden van autisme specifiek eten.
In mijn boek gaat het om:
- eetproblemen en de relatie met autisme
- de eetsituatie verbeteren
- het eetpatroon in kaart brengen
- verschillende manieren om meer voedsel te gaan eten
- een hoofdstuk voor kinderen over eten en de werking van het lijf
- visuele voorbeelden, bijvoorbeeld om genoeg te drinken op een dag of om niet te overeten bij maaltijden
- recepten met een klein aantal ingrediënten, bijvoorbeeld beige recepten
Voor mijn eetboek deed ik onderzoek door:
- boeken te lezen
- onderzoeken te bestuderen
- veel contact te hebben met ouders van deze groep kinderen
- veel contact te hebben met volwassenen met autisme die dit probleem hebben
- een enquête af te nemen onder 120 ouders
Mijn eetboek is op 28 maart 2017 uitgekomen uit bij Uitgeverij Graviant.
En verkrijgbaar via alle digitale boekhandels of rechtstreeks bij uitgeverij Graviant.